Ads 468x60px

Pages

2011. április 10., vasárnap

A tökéletes ropogós édes gofri recept

Mikor is végül vettünk egy Tefal márkájú gofrisütőt, lelkesen gofrisütésbe vetettem magam, ám legnagyobb csalódottságomra egyik recept sem hozta az általam elképzelt könnyű, ropogós gofri érzést, amit pedig a vásárokban megszokhattam (már ahol jó a gofri). Aztán egyszerre meglett a tuti, azóta mindig ezt sütöm, mindenki imádja. Édes, ROPOGÓS gofri. Azaz aki puhát akar, mint mondjuk az amerikai palacsinta, akkor ne ezt süsse!

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt 
- 6 dl víz
- 2 dl olaj
- 3 db tojás (külön a fehérje, külön a sárgája)
- 5 evőkanál cukor 
- 1 evőkanál vaníliás cukor, vagy 1 csomag vaníliás cukor (attól függ ugye, milyen kiszerelésben van otthon)
- 1 evőkanál/1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só

Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojás fehérjét verjük fel habnak és forgassuk bele.
Na most, nekem van egy remek konyhai AEG konyhagépem. Amióta megvan, én mindent azzal keverek, a palacsintát is, így a gofrit is. Vagyis nálam ez úgy néz ki, hogy előbb felverem a habot a géppel (megfelelő kiegészítőjével), aztán azt kiszedem, a helyére beteszem az összes többi hozzávalót, összekeverem, mikor már szép (nem csomós stb.), akkor hozzá adom a habot és még egy kicsit azzal is össze keverem alacsony fordulaton, ezzel kész is.
Egy elég sűrű cucc lesz, nem olyan folyós, mint mondjuk a palacsinta.
Elvileg a teflon bevonatos sütőgépbe nem kell olaj, de az a tapasztalat, hogy az első előtt mégis meg kell kenni, aztán úgy minden harmadik után újrakenni, de ezt ugye ki kell tapasztalni a sütőnél.
Nekem ehhez a csokihab a mániám, amit a legegyszerűbben úgy lehet kivitelezni, hogy kakóport keverünk tejszínbe, és azt szifonban habosítjuk. Finom csokihab lesz.
Alkalomadtán töltök fel képet is.

8 megjegyzés:

Chef Chicken írta...

Évek óta keresem én is tökéletes gofri receptet - egy picivel több cukorral ez az! Köszönöm! :)

Orbis írta...

Tényleg nagyon finom, ezentúl így fogom készíteni mindig! Köszi a receptet!!!

Kanga írta...

Csatlakozom az elöttem szólókhoz! ;) isteni, ropogós, finom!! Végre :)) (a gofrisütö nem süt elég gyorsan) ;) ja, és köszi a robotgépes tippet, nekem is van, de a tartályát nem használtam. Most előszedtem, hát sokkal egyszerűbb így ;))

Unknown írta...

Köszi a receptet! Végre nem puha, vastag palacsinta lett...hanem gofri :) egy kis cukrot nekem még elbírt volna a tésztám, de ezt csak üresen éreztem. Köszi még egyszer :)

Unknown írta...

nálam épp most sül

János Herczeg írta...

Tökéletesen ropogós. A hozzászólások miatt dupla adqg cukorral csináltam. Isteni.

Jánosné Törőcsik írta...

Végre egy igazi jó recept!!!! Isteni lett, én 6kanál cukorral csináltam, tökéletes! Köszönöm!

Réka írta...

Epp sutom az elsot ;)

Megjegyzés küldése